Lekker in je vel zitten en stralend jezelf zijn

 ‘Lekker in je vel zitten’ raakt precies dat stuk van ons bestaan, dat er voor zorgt dat dit leven de moeite waard is. Wat je voelt in je lijf maakt juist of je danst met het leven of dat je voortstrompelt. Wat je voelt in je lijf is dan ook de spiegel van jouw binnenwereld. Door die spiegel op te poetsen, weer meer te gaan voelen in je lijf, kun je oude ervaringen en gebeurtenissen die niet goed verwerkt zijn alsnog een stem en een plekje geven, zodat de lading er af valt.

Je lichaam liegt niet. Je lichaam geeft precies aan waar het knelt. Daarom ligt de focus tijdens de behandeling zoveel mogelijk op wat er bij jou in je lichaam gebeurt. Soms weten we niet meer wat er gebeurd is, we weten niet meer waar het pijn heeft gedaan en in die situatie kunnen we het lichaam voor ons laten spreken.

 

Lekker in je vel door een innerlijke reis

In de dagelijkse werkelijkheid zijn we almaar bezig het gevoel van schaarste te vervullen en mogelijke gevaren het hoofd te bieden. Dat doen we door ons bezit en onze rijkdom vast te houden, uit te bouwen en alles onder controle te houden. Daarmee proberen we onze buitenwereld te veranderen, zeker te stellen. Echter, alleen door een reis in onze binnenwereld kunnen we wezenlijke stappen zetten.  Als we vooral bezig zijn met onze buitenwereld, vergeten we liefde en vrijheid te onderzoeken en ons open te stellen voor vreugde, verwondering en het mysterie. 

Ik werk graag met mensen die het aandurven om met hun binnenwereld aan de slag te gaan. Die niet bang zijn om tot de conclusie te komen dat gezondheid en geluk meer bewustzijn vragen en dat succes hebben in het leven niet ligt in het aanzien dat je bij anderen bereikt. Maar dat het ligt in gewoon jezelf zijn, in jezelf goedkeuren, dat het ligt in verbinding met anderen en dat het ligt in het accepteren van de wereld om je heen. Lekker in je lijf zitten en goed in de wereld staan, ik kan je daarbij helpen.

Jezus zei:
“Wie het Al denkt te kennen, maar niet zichzelve, blijft volkomen in gebreke.”
Evangelie van Thomas

In je kracht staan maakt alles moeiteloos

In je kracht staan, vol zelfvertrouwen genieten van het leven, in rust zijn te midden van een wereld die aan zichzelf voorbij rent en daar naar kunnen kijken. Dat is het doel en daar werken we naar toe in de sessies. Daarbij kunnen we een of meerdere van de volgende uitgangspunten gebruiken als vertrekpunt voor de begeleiding:

  1. Jezelf zijn, authentiek zijn
  2. Je moet een doel hebben  / van betekenis zijn
  3. De kunst van het leven / van je fouten kun je leren
  4. Contact houden met je stam, met de mensen die jou energie geven en jou ondersteunen (face to face)
  5. Contact houden met de outer-stam / zoek mensen op die jou inspireren
  6. Je sterke punten leren kennen en focussen op jouw kracht