Jouw verhaal

Elk eerste consult begint met jouw verhaal, met het verhaal van jouw leven. Het gaat over de dingen waar jij tegenaan loopt, waar jij moeite mee hebt en die je wellicht nog nooit eerder met iemand gedeeld hebt, omdat het te pijnlijk is. Het gaat om die momenten in je leven die pijn hebben gedaan en waarbij jij jouw vertrouwen, jouw geloof, jouw hoop en jouw liefde bent kwijtgeraakt, omdat jij dacht dat het aan jou lag. Schuld, schaamte en het gevoel van onvermogen kwamen in plaats van liefde, zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde.

En jouw ouders, hebben die dezelfde thema’s als waar jij mee worstelt? En jouw opa en oma, herken jij jezelf in hen en hun manier van in het leven staan? Zijn er verhalen die binnen de familie worden doorverteld, omdat ze van belang waren of wordt er juist helemaal niet gepraat over vroeger. Wellicht is er iets gebeurd wat het daglicht niet kan verdragen of heeft zich een gebeurtenis afgespeeld die niet goed is verwerkt. In zo’n geval dragen de leden van het familiesysteem de last van het verleden. Ook jouw familiegeschiedenis maakt deel uit van jouw verhaal.

‘Van moeizaam doorploeteren naar stralend jezelf zijn”​

Voor en na de sessie

Het is helpend als je voor de sessie een heldere intentie en verlangen hebt om los te laten wat jou niet meer dient. Ook helpt het als je bereid bent om onder ogen te zien wat jouw eigen aandeel is in jouw probleem  en daar verantwoordelijkheid voor neemt.

Je mag verwachten dat je je na afloop van een sessie lichter, helderder en/of rustiger voelt. Als er echter van een diep niveau iets naar boven is gehaald, kan het voorkomen dat de klachten in eerste instantie toenemen om uiteindelijk geheel te verdwijnen. Zorg ervoor dat je voor en na de sessie voldoende tijd voor jezelf hebt. Drink voldoende water of kruidenthee om de vrijkomende afvalstoffen goed af te voeren.