Jij bent een goed mens, een mens om lief te hebben

Als je dit nou eens kon geloven en jij je daarnaar gaat gedragen, dan hoef je niet meer onzeker, angstig of minderwaardig te voelen, want jij bent niet minder waard dan een ander. Kom uit je schulp en laat al die hersenspinsels los, want dat zijn het: hersenspinsels. Dit is namelijk gewoon de waarheid over jou: Jij bent goed zoals je bent.

Jij mag in je kracht gaan staan, jij mag geloven in jezelf en jij mag laten zien dat je een mooi mens bent. Als je dat gaat doen dan zullen andere mensen in jouw omgeving dat opmerken. Ze zullen zien dat er bij jou iets veranderd is, dat je straalt, omdat je gelooft in jezelf.

Wat is jouw verhaal?
Denk jij misschien op dit moment nog negatief over jezelf. Geloof je niet dat je ergens echt goed in bent, omdat je nog niet ontdekt hebt waar je echt goed in bent. Ben je onzeker in het contact met anderen, omdat je in het verleden te vaak het deksel op je neus hebt gekregen. Heb je het gevoel dat je extra hard moet werken om goedkeuring te krijgen, omdat je als kind te weinig erkenning en waardering hebt gekregen. Ben je angstig van aard en was je moeder dat ook. Grote kans dat deze angst niet eens van jezelf is, maar dat je die gewoon vanuit jouw familiesysteem hebt meegekregen.

Je hoeft je nergens voor te schamen
Er is niets waar jij je voor hoeft te schamen, niets wat maakt dat jij minder bent dan een ander. Als je dat tot een wezenlijke overtuiging weet te maken, dan blijft er over wat jij ten diepste bent, een mooi en goed mens. En daarmee kun je ook alle onrust en negativiteit loslaten en echt gaan voelen dat je leeft. En geloof me, het is geweldig om de volheid van het leven te voelen. Echt aanwezig zijn in je lichaam. Je diepste verlangen te  voelen, de liefde te voelen, jezelf te voelen.

 • Hoe mooi is het leven als je ’s ochtends vroeg als eerste de stille wereld betreedt die is betoverd door een laag vers gevallen sneeuw 
 • Hoe mooi is het leven als je met je kinderen en kleinkinderen aan de eettafel zit en je voelt de liefde stromen
 • Hoe mooi is het leven als je met je geliefde aan het appen bent en je voelt het diepe verlangen om bij je geliefde te zijn, jouw geliefde vast te houden
 • Hoe mooi is het leven als je met je vriend(in) hand in hand over het strand loopt en je voelt de vreugde in je lijf opborrelen

Misschien is dat voor jou nog niet het geval en herken jij jezelf in het volgende:
–  Je vindt het moeilijk om tegen een ander te zeggen: “Ik hou van jou!”

 • Je vindt het moeilijk om langdurig oogcontact te hebben
 • Je vindt het erg moeilijk om ‘nee’ te zeggen en je grenzen aan te geven
 • Je mist diepgaande verbinding met andere mensen
 • Je staat op de dansvloer en hebt constant het gevoel dat je bekeken wordt en daarom hou jij je in
 • Je bent teleurgesteld in het leven en jij vraagt je af: “Is dit het nou?”
 • Je ligt elke avond uitgeteld op de bank
 • Je hebt last van angsten, onzekerheid of boosheid
 • Je hebt te kampen met anorexia of boulimia
 • Je staat kort voor een burnout of je hebt al een burnout

Als je leven nog niet moeiteloos gaat, als je nog niet kunt genieten, dan sta je waarschijnlijk nog in de overleef-modus. Dan is er nog heel veel winst te boeken. Dan zit er voor jou nog heel wat in het vat. 

Hé mooi mens, ik gun ook jou dat jij voluit kunt leven en gaat stralen. Wil jij ook voluit leven? Wil jij ook stralen? Ik kan jou daarbij helpen. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. 

 

Jij bent een goed mens