Workshop: ‘Stilte van de Natuur’

Een dag om stil te worden en bij te tanken

Heb jij dat ook? Dat het hoofd je soms overloopt en dat je de stress voelt in je lichaam, een soort gespannenheid die niet lekker voelt. De dagen rijgen zich aaneen met al de dingen die je moet doen. Na de ene verplichting volgt de andere en tussendoor moet je ook nog allerlei dingen. Er is bijna geen ruimte om even rust te nemen om bij jezelf te komen. Je hoofd zit vol en je weet dat je een adempauze nodig hebt. Kom dan naar ‘Stilte van de Natuur’.

‘Stilte van de Natuur’ helpt je om je hoofd leeg te maken en de weldadigheid in je lichaam opnieuw te ontdekken. Een dag de natuur in maakt dat we de drukte van het leven achter ons kunnen laten, even vrij zijn van het zoemende geluid van het verkeer, dat altijd op de achtergrond aanwezig is. We gaan de natuur in en we gaan de weldadigheid van bos en veld ervaren. Vanzelf kom je daarbij tot rust en laat je de verplichtingen en verantwoordelijkheden van het dagelijks leven los.

Je komt weer terug in de staat van het kind dat je was, terug in een staat van openstaan, onderzoeken, ontdekken. Een dag van weldadige rust en onbezorgdheid zoals jij je die nog kunt herinneren uit de tijd dat je nog kind was.

Wat gaan we doen?
Na een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers gaan we de natuur in. We doen diverse oefeningen en gaan gebruik maken van onze verschillende zintuigen: kijken, luisteren, proeven, voelen en tasten. Bij elk stopmoment gaan we een ander zintuig gebruiken. Je gaat zien en ervaren wat je nog nooit gezien en nog nooit ervaren hebt. En dat op een meer intense manier waarnemen, dat neem je mee naar je dagelijkse leven. Je gaat in je dagelijks leven dan dingen zien en ervaren die voorheen aan jou voorbij gingen.