Ervaringen

Toegankelijk, open en eerlijk

Al een tijd was ik zoekende op zowel lichamelijk als mentaal niveau om fitter en energieker te zijn. Mijn homeopaat kwam met het voorstel of Zensit daarin zou kunnen bijdragen.
Na de site van Zensit te hebben gelezen, had ik hier een goed gevoel over en zodoende heb ik Herman telefonisch gesproken.
Direct bij het eerste contact voelde ik vanuit Herman toegankelijkheid, openheid en eerlijkheid. Waarden die ik enorm kan waarderen.
Ik had geen idee wat ik precies van de afspraak kon verwachten, maar ging de afspraak nieuwsgierig aan.
Ik heb het als zeer bijzonder en waardevol ervaren. Herman had alle rust in de afspraak en luisterde en verwoorde goed hoe ik mij voelde, wat ik ervaarde. Een aantal keren ben ik inmiddels bij Herman geweest en geen afspraak was hetzelfde. Hij stemde echt af in het moment en wat er aan de orde kwam.
Zowel lichamelijk als mentaal ontstond er meer energie en dat was precies waarvoor ik kwam.
Mijn dank aan Herman is groot en ik kan iedereen die hieraan voor en met zichzelf wil werken dit aanraden.

Energieke groet,
Mariëlle 

Met de familie

Met de nodige spanning en een beetje onwennig, loop ik samen met mijn broers en zussen de praktijkruimte van Herman in. Want ondanks dat we samen al het nodige hebben meegemaakt, is deze setting nieuw voor ons. En daar zitten we dan, alle 6 met dezelfde oorsprong, het leven gekregen vanuit dezelfde vader en moeder, met elkaar groot gebracht en vervolgens allemaal uitgevlogen om ieder zijn eigen gezin te starten. Zoveel dezelfde ervaringen en tegelijkertijd zoveel verschillende belevingen. Ieder met zijn eigen kijk op het leven, maar allemaal met de intentie om dit vandaag samen aan te gaan. 
We worden prettig en in alle rust ontvangen. Al snel kom ik er achter dat ik eigenlijk niet meer hoef te doen dan (aanwezig) te zijn en toe te laten wat er is en wat komt. Herman doet de rest. Onder begeleiding van Herman gaan we onderzoeken waar in onze familielijnen nog ‘open eindjes’ zijn, die zijn weerslag hebben in het hier en nu. Bijzonder om samen generaties terug te reizen en hoe Herman daar de vinger op de zere plek weet te leggen. Intens om te ervaren dat er tussen mijn moeder en haar vader nog zoveel pijn en verdriet op de lijn zit, ontstaan tijdens haar zwangerschap van mij en daardoor ook verweven met mijn leven. Pijnlijk en tegelijkertijd voelde het zo waardevol om dit te kunnen delen en vooral dragen met elkaar. 
Herman heeft ons begeleid in het samen helen van de pijn. Door dit samen te doen, hebben we elkaar kunnen helpen te genezen. De deken van mist, waarvan ik niet wist dat ik die had, voelde ik langzaam wegtrekken. Ik merk dat ik nu meer helder kan waarnemen en bewuster voel dat ik leef. Onze verbinding, de wortels van ons bestaan, nog meer voelbaar en zoveel meer krachtig. Wat een cadeau…….

Wilma

De taal van mijn ziel

Herman is een hele toegankelijke, zachtaardige en betrouwbare man. Hij geeft je een veilig gevoel en stelt je op het gemak om te zijn wie je bent, te zeggen wat je wilt en emoties te uiten die je voelt. Hij denkt met je mee, geeft ook ruimte voor interesse en gesprekken buiten de inhoudelijke therapie om en blijft erg betrokken.
De allereerste afspraak bij Herman had ik in het voorjaar van 2020. De afspraken die volgden, zo’n 7, werden allemaal gepland op gevoel en intuïtie: “Ik denk dat het tijd wordt dat ik weer naar Herman ga”. Herman heeft mij namelijk een nieuwe taal leren kennen: de taal van mijn ziel. Een taal die iedereen heeft maar lang niet iedereen (goed) begrijpt, vertaalt of naar luistert. Mijn initiële hulpvraag, was dan ook niet heel concreet. Ik had ‘gewoon’ met enige regelmaat last van een knoop in mijn maag. Nu, na bijna twee jaar, ben ik die knoop gaan begrijpen. Mijn reis is nog lang niet klaar en ik zal Herman nog regelmatig nodig hebben hierbij. Maar het is wel een mooie reis, eentje vol verwondering. De reis door het leven wordt namelijk een stuk mooier als je de schoonheid van je eigen ziel kunt voelen, zien en aan anderen mee kunt geven. En Herman is de gids die je daarbij helpt.

Marjolijn, 27 jaar

Liebe Liesbeth, lieber Herman!

Ich möchte mich noch einmal von Herzen bedanken bei euch! Ich habe jetzt soviel Klarheit für mein weiteres Leben bekommen! Ich bin immer noch so überrascht von dem was sich bei der Aufstellung gezeigt hat, dass ich es kaum in Worte fassen kann! Aber ihr habt ja auch gesagt, dass es noch 2 Wochen dauert bis alles wirkt! Ich wünsche euch alles Gute für euch und euer Wirken! 

Herzliche Grüße aus Siegen! 😁😁

Katja Hecker

Ik mag weer leven!

Mijn eerste indruk van Herman was, een toegankelijk en realistisch persoon. Iemand die zich thuis voelt bij spiritualiteit. Zelf psycholoog van beroep was mijn eerste gedachte ‘eerst zien dan geloven’. Het resultaat van de sessies overtrof mijn verwachtingen er is veel, heel veel losgekomen via mijn lichaam. Mijn leven met meerdere trauma’s, waaronder verlies van mijn partner en een vader met een oorlogsverleden, voelt nu een stuk lichter. Een gevoel van bevrijding en ruimte in mijzelf die ik nooit meer kwijt wil. Ik mag weer leven! In mijn werk als psycholoog wil ik nu ook gebruik gaan maken van de Zensit-methode. Dankjewel Herman dat je op mijn pad bent gekomen.

Anne-Marie Beelaerts

Een gelukkig mens

Al enige tijd had ik het gevoel dat het leven aan me voorbij glipte. Ik voelde me gestressed en elke middag kwam ik uitgeteld thuis van het werk. Omdat ik niet wist waardoor dit kwam, ben ik op zoek gegaan naar iemand die me hierbij kon helpen. Zo kwam ik bij Herman terecht. De klik was er meteen, niet onbelangrijk voor zo’n traject.
Wat heeft het traject bij Herman me opgeleverd? Ik heb weer energie! Ik voel weer een blijdschap van binnen die ik lang niet gevoeld heb. Ik voel me veel zekerder, ben in balans. Opeens weet ik goed waar m’n toegevoegde waarde zit. Daardoor heb ik voor een andere functie gekozen waar ik helemaal op m’n plek zit.
Het stroomt weer! En het mooie is dat het bij anderen ook niet onopgemerkt blijft. Krijg vaak de opmerking dat ik straal :). Ik ben een gelukkig mens.

Ingrid

Mijn ervaringen

Herman is een vriendelijke, betrokken hulpverlener maar bovenal een prettig mens. Behandelt niet zoals een behandeling, maar gaat echt met je op reis door je leven en daarmee komen de knelpunten vanzelf naar boven. Vervolgens pakt hij deze samen met je aan. Herman, door jouw behandeling straal ik ongemerkt een andere energie uit naar mijn zoon waardoor hij makkelijker bij mij komt zitten en beter luistert. Door jou heb ik geleerd eerst naar mij zelf te kijken voordat ik mijn kinderen de schuld geef van hun afwijkende gedrag. Ik pak mijn sociale contacten weer makkelijker op en gaat de relatie met mijn vriendin beter. Kortom: het stroomt weer!

Maikel C.

Een goed gesprek

Het gekke is, op een bepaald moment ben je toe aan een goed gesprek met jezelf!
Lastige hiervan is dat je een manier moet vinden om jezelf recht in de ogen te kunnen kijken… als je dat werkelijk wil dan he!?
Maar goed, op dat punt was ik eindelijk gekomen, het bewijs hiervan is dat ik inderdaad bij Herman op “bezoek” ben geweest, een aantal keer zelfs!
“Bezoek”? Zul je denken bij het lezen van dit stukje tekst…
Ik ben door Herman meegenomen op een bijzondere “reis” die ik eigenlijk al had meegemaakt, mijn eigen reis door het leven!
Ik realiseer me nu dat mijn reis tot nu toe al erg bijzonder is geweest. Ik kijk uit naar de dingen van nu en de dingen die komen gaan!!.
Herman bedankt, je bent een kraakheldere spiegel maar bovenal, ik vind je een bijzonder mens!

Hartelijke groet, Sampha

Alsof een hele grote steen van mijn ziel is weggerold

Wat ik heb gekregen:

  • aandacht en een luisterend oor;
  • iemand die de juiste vragen stelt en mijn warrige verhalen kan vertalen naar de essentie, daar waar het echt om gaat en wat je raakt;
  • iemand die je in je waarde laat en je helpt de juiste antwoorden te vinden, waarbij je geregeld verbaasd bent over de kant die het gesprek plotseling op gaat.

Wat heeft het me opgeleverd:

  • meer inzicht in mijn gedrag en verlangens;
  • het voelt alsof een hele grote steen van mijn ziel is weggerold;
  • ik heb weer ruimte gekregen en meer lucht en energie om zaken weer op te pakken of juist los te laten.

Herman is in staat om je verborgen verlangens en gevoelens naar boven te toveren. Hierdoor kom je oog in oog te staan met bepaald gedag of pijnlijke gevoelens die aanleiding zijn om je door Herman te laten coachen.
Hij is een integere, sympathieke, gedreven en vakbekwame persoonlijkheid die om de mensen geeft. Herman stelt je in staat bepaald gedrag of gevoelens los te laten of te verlichten. Daarbij gaat hij verder dan de gemiddelde coach en gebruikt hij informatie die hij o.a. van je (voor)ouders ontvangt. Je draagt soms de last van een ander en daarvan ben je je niet bewust. Het is een openbaring als je er achter komt dat je acteren gebaseerd is op gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt. Hierdoor kan je zaken loslaten en verder gaan met je eigen leven.
Dankjewel Herman!

Andrea

De grootste kracht zit in het luisteren

In de afgelopen jaren heb ik inmiddels nu 2x een traject bij Herman gedaan. Via via de eerste keer nu ongeveer 7 jaar geleden bij hem terechtgekomen in Wierden. Door de jaren heen al meerdere keren diverse vormen van gesprekken gevoerd. De kennismaking met Herman was een andere. Waar het met andere therapeuten en coaches (achteraf) meer aan de oppervlakte is gebleven hebben de gesprekken en de manier van werken met en door Herman diepgang gegeven. Vandaar ook bij de 2e serie gesprekken het afgelopen jaar een duidelijke keuze met hem nog eens te willen werken. Het kijken naar je eigen levenspad en de keuzes die je daar in bewust en/of onbewust maakt kun je van de buitenkant bekijken. Dat is wat veel coaches/therapeuten doen. Herman heeft zo zijn eigen kijk op het ontrafelen waarom je als mens de dingen doet zoals je ze doet. De grootste kracht zit in het luisteren, telkens maar weer. Uren praten en uren lang het gevoel te hebben dat er echt naar je geluisterd wordt. Aan de hand van die informatie weet Herman zo ver terug te gaan in je leven (en de levens daarvoor) dat de dingen die je doet een oorsprong/reden hebben waarom je ze doet zoals je ze doet. Het is mooi het pad dat je in je leven hebt bewandeld op deze manier samen te ontrafelen en de ballast die je onderweg hebt meegenomen lichter te kunnen maken of zelfs te kunnen (laten) neutraliseren. Het is een bepaalde mate van vanzelfsprekendheid je gevoelens in welke vorm dan ook te kunnen delen, puur door het gevoel van vertrouwen te kunnen zijn wie je wilt zijn. Knap dat je dit als coach weet uit te dragen met alle respect voor die ander. Dat is het basisgevoel geweest bij alle gesprekken die ik daar heb gevoerd. En met die bagage de puzzels in mijn leven steeds verder kunnen worden opgelost.
Dank Herman voor je betrokkenheid, je kennis, je zuiverheid, je geduld en je vertrouwen in mij!

Hans

Belastende gevoelens

Ik kwam bij Herman omdat het tijd was om de belastende gevoelens die ik had aan te pakken door ze te leren begrijpen en een plekje te kunnen geven. Issues waar ik al jaren tegen aan liep, zoals de behoefte aan erkenning en waardering van mijn vader die ik op de door mij gewenste manier nooit zal krijgen. Het ongemakkelijke en onprettige gevoel dat ik had als ik bij mijn schoonzus was en de interactie tussen haar en haar dochter zag. Maar ook de behoefte en noodzaak die ik voelde om het anderen naar de zin te maken, ten koste van mijn eigen gevoel. Je hebt me laten zien, laten herkennen en begrijpen waar deze gevoelens vandaan kwamen, waar ze door veroorzaakt werden en je hebt me geholpen ze te neutraliseren. Dit betekent niet dat ze weg zijn maar wel dat ik er geen last meer van heb. Ze vormen geen belemmering meer in mijn dagelijkse leven. Herman, bedankt voor jouw hulp om deze inzichten te verkrijgen.

Jolanda W

Driftbuien

Driftbuien, woedeaanvallen en een grote afstand naar mij als moeder waren tot een jaar geleden kenmerkend voor het gedrag van onze oudste dochter (6). Als ouder voelde ik mij machteloos en radeloos. Hoe harder ik haar probeerde te troosten of naar me toe te halen hoe meer ze me van zich afduwde.
Via via kwam ik in contact met Herman Veltmaat en kreeg ik inzichtelijk dat het gedrag van mijn dochter een reactie was op (onverwerkte) zaken die ik met mij meedroeg. Mijn dochter was een spiegel van mijn (onderdrukte) emoties. Haar gedrag werd bepaald door mijn bagage. De sleutel naar verandering in haar gedrag lag dus bij mij.
Ik besloot met behulp van “Opstellen van het Verlangen” onverwerkte en onderdrukte emoties (waarvan ik mij overigens niet bewust was) aan te pakken. Ik was wel wat sceptisch en wist niet goed wat ik van de opstellingen moest verwachten. De eerste keer dat ik een opstelling deed heb ik verwonderd staan kijken naar wat er zichtbaar werd.
De dagen en weken daarna merkte ik dat ik emotioneel en fysiek reageerde op wat er in de opstelling aan bod was gekomen. Zo ging het ook bij de tweede opstelling die een aantal maanden later plaats vond. In deze periode zag ik dat mijn dochter stap voor stap veranderde. Het was alsof we samen aan het veranderen waren, alsof er bij ons allebei stap voor stap een last wegviel.
Nu, een jaar later zijn de driftbuien en woedeaanvallen bij mijn dochter verdwenen. Wij zitten allebei heel veel beter in ons vel en zijn echt naar elkaar toe gegroeid.
Het effect van de opstellingen heeft mij dichter bij mezelf en hierdoor dichter bij mijn dochter gebracht. Wij zijn er beiden en samen veel sterker en gelukkiger van geworden.
Alsof een grauwe sluier langzaam wegtrok en plaats maakte voor licht.

Audrey P.

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met de therapie van Herman is dat hij mij inzichten heeft gegeven over de achtergrond van hinderlijk gedrag van mezelf waar ik al vele jaren de vinger achter probeerde te krijgen. Herman beschikt over een aantal kwaliteiten waardoor hij verder / dieper komt en nauwkeuriger is in het achterhalen van de bron van belemmerend gedrag dan andere therapeuten die ik ken.
Herman is volkomen integer en open in het ontvangen van informatie. Hij lijkt niets uit te sluiten. Hij is nauwkeurig en zorgvuldig in het checken of de doorgegeven informatie klopt en dienend is aan het oplossen van het probleem. Herman heeft een persoonlijke stijl ontwikkeld die effectief is gebleken door nauwkeurig en consistent verzamelen van relevante informatie. En het zich openstellen voor steeds weer nieuwe inzichten middels het volgen van opleidingen en trainingen.
Mede op grond van mijn persoonlijke ervaringen met Herman, stuur ik regelmatig klanten naar hem door bij wie het achterhalen van de bron van belemmerend gedrag buiten de context van onze coachingspraktijk valt. En dit steeds weer met een bevredigend en inzicht gevend resultaat.

André van der Vegt

Referentie Herman

Door Emel

Beginsituatie – Waarom ben je naar Herman gegaan?
In de zomer van 2020 kreeg ik de diagnose dat een van mijn linker voor 14% functioneerde. Het advies van de arts was om deze te verwijderen om verdere klachten, als blaas- en nierbekkenontsteking, in de toekomst te voorkomen. Via mijn moeder kwam ik in contact met Herman. Het eerste telefonische contact met Herman heeft mij doen besluiten om een week voor mijn operatie deze af te zeggen.
Het moment dat Herman mij aangaf dat problemen met de linker nier in het verlengde staan van grenzen aangeven knapte er iets bij mij. Dat was het terugkerende probleem in mijn leven. Een probleem dat ik sowieso wilde aanpakken en als dit ook nog bijdragen een verbetering van de situatie rondom mijn nieren is dat een grote plus.
Ik ging voor twee doelen naar Herman, de werking van mijn nier verbeteren en leren om mijn grenzen (beter) aan te geven.

Wat hebben wij gedaan?
Nog voordat onze eerste echte sessie had plaatsgevonden hebben Herman en een telefonische sessie gehad. Na ons eerste contact kreeg ik klachten in mijn linker nier. Het prettige aan de samenwerking met Herman is dat je altijd mag bellen als je merkt dat er iets loskomt (na een sessie) of als je klachten ervaart. Herman kan dan op afstand met jou meekijken en helpen.
Tijdens de eerste sessie hebben wij samen de koers bepaald. Jij geeft aan met welke zaken jij aan de slag wil gaan en Herman vult aan hoe hij jou hierbij kan ondersteunen. Tijdens de sessies met Herman zijn wij aan de slag gegaan met problemen uit mijn familielijn, inzicht krijgen in mijn patronen en denkwijzen, maar ook met de uitdagingen in mijn dagelijkse leven. Hierdoor krijg je inzicht in waarom je reageert op zaken zoals je reageert, oftewel wat is jouw overlevingsstrategie. Daarnaast beschikt Herman over veel tools en methoden die je kunnen helpen. De combinatie van deze factoren zorgt voor veel lessen en inzichten uit jouw verleden die je kan toepassen in het heden en de toekomst. 

Wat heeft de therapie met Herman mij gebracht?
Heel erg veel. Eigenlijk nog meer dan ik van tevoren had verwacht. Ik was nieuw in mijn functie als leidinggevende. Ik heb geleerd dat ikzelf keuzes mag maken en ik ben aan het leren om onvoorwaardelijk van mijzelf te houden. Ik ben mij nog bewuster geworden waarom ik bepaalde gedragingen heb en wat mijn overlevingsmechanisme is. 
Verder heb ik veel geleerd over mijn familiegeschiedenis en trauma’s uit het verleden opgeruimd. Ik voel mij hierdoor rustiger, er is een last van mijn schouders en mijn hoofd zit minder vol. Er is meer ruimte voor rust en kalmte, wat een fijne basis vormt om verder te leren en nieuwe indrukken op te doen.
Naast de persoonlijke groei ervaar ik ook geen pijnsteken meer in mijn nier. Ik blijf nog onder controle bij de huisarts. De resultaten van de laatste controle waren goed. 
Ik zit dus lekkerder in mijn vel, ik voel mij krachtiger en kan makkelijker keuzes maken. Dit straal ik uit en valt ook op bij de mensen uit mijn omgeving. 

Voor wie is hulp van Herman geschikt?
De therapie van Herman is zeker niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je open staat (voor zijn werkwijze). Herman maakt gebruik een bio tensor, edelstenen en klankschalen om (oude) emoties los te maken. Als dit zaken zij waar jouw nekharen van overeind gaan staan of dat je denkt: Oh wat zweverig… dan verwacht ik dat Herman niet de juiste therapeut voor jou is. Maar als je hier wel open voor staat en op zoek bent naar een therapeut die meekijkt naar wat jij nodig hebt, je inzichten geeft in jouw eigen gedragingen en leert hoe je die om kan buigen/gebruiken dan is Herman zeker geschikt voor jou!