Ervaringen

Ik mag weer leven!

Mijn eerste indruk van Herman was, een toegankelijk en realistisch persoon. Iemand die zich thuis voelt bij spiritualiteit. Zelf psycholoog van beroep was mijn eerste gedachte ‘eerst zien dan geloven’. Het resultaat van de sessies overtrof mijn verwachtingen er is veel, heel veel losgekomen via mijn lichaam. Mijn leven met meerdere trauma’s, waaronder verlies van mijn partner en een vader met een oorlogsverleden, voelt nu een stuk lichter. Een gevoel van bevrijding en ruimte in mijzelf die ik nooit meer kwijt wil. Ik mag weer leven! In mijn werk als psycholoog wil ik nu ook gebruik gaan maken van de Zensit-methode. Dankjewel Herman dat je op mijn pad bent gekomen.

Anne-Marie Beelaerts

Een gelukkig mens

Al enige tijd had ik het gevoel dat het leven aan me voorbij glipte. Ik voelde me gestressed en elke middag kwam ik uitgeteld thuis van het werk. Omdat ik niet wist waardoor dit kwam, ben ik op zoek gegaan naar iemand die me hierbij kon helpen. Zo kwam ik bij Herman terecht. De klik was er meteen, niet onbelangrijk voor zo’n traject.
Wat heeft het traject bij Herman me opgeleverd? Ik heb weer energie! Ik voel weer een blijdschap van binnen die ik lang niet gevoeld heb. Ik voel me veel zekerder, ben in balans. Opeens weet ik goed waar m’n toegevoegde waarde zit. Daardoor heb ik voor een andere functie gekozen waar ik helemaal op m’n plek zit.
Het stroomt weer! En het mooie is dat het bij anderen ook niet onopgemerkt blijft. Krijg vaak de opmerking dat ik straal :). Ik ben een gelukkig mens.

Ingrid

Mijn ervaringen

Herman is een vriendelijke, betrokken hulpverlener maar bovenal een prettig mens. Behandelt niet zoals een behandeling, maar gaat echt met je op reis door je leven en daarmee komen de knelpunten vanzelf naar boven. Vervolgens pakt hij deze samen met je aan. Herman, door jouw behandeling straal ik ongemerkt een andere energie uit naar mijn zoon waardoor hij makkelijker bij mij komt zitten en beter luistert. Door jou heb ik geleerd eerst naar mij zelf te kijken voordat ik mijn kinderen de schuld geef van hun afwijkende gedrag. Ik pak mijn sociale contacten weer makkelijker op en gaat de relatie met mijn vriendin beter. Kortom: het stroomt weer!

Maikel C.

Een goed gesprek

Het gekke is, op een bepaald moment ben je toe aan een goed gesprek met jezelf!
Lastige hiervan is dat je een manier moet vinden om jezelf recht in de ogen te kunnen kijken… als je dat werkelijk wil dan he!?
Maar goed, op dat punt was ik eindelijk gekomen, het bewijs hiervan is dat ik inderdaad bij Herman op “bezoek” ben geweest, een aantal keer zelfs!
“Bezoek”? Zul je denken bij het lezen van dit stukje tekst…
Ik ben door Herman meegenomen op een bijzondere “reis” die ik eigenlijk al had meegemaakt, mijn eigen reis door het leven!
Ik realiseer me nu dat mijn reis tot nu toe al erg bijzonder is geweest. Ik kijk uit naar de dingen van nu en de dingen die komen gaan!!.
Herman bedankt, je bent een kraakheldere spiegel maar bovenal, ik vind je een bijzonder mens!

Hartelijke groet, Sampha

Alsof een hele grote steen van mijn ziel is weggerold

Wat ik heb gekregen:

  • aandacht en een luisterend oor;
  • iemand die de juiste vragen stelt en mijn warrige verhalen kan vertalen naar de essentie, daar waar het echt om gaat en wat je raakt;
  • iemand die je in je waarde laat en je helpt de juiste antwoorden te vinden, waarbij je geregeld verbaasd bent over de kant die het gesprek plotseling op gaat.

Wat heeft het me opgeleverd:

  • meer inzicht in mijn gedrag en verlangens;
  • het voelt alsof een hele grote steen van mijn ziel is weggerold;
  • ik heb weer ruimte gekregen en meer lucht en energie om zaken weer op te pakken of juist los te laten.

Herman is in staat om je verborgen verlangens en gevoelens naar boven te toveren. Hierdoor kom je oog in oog te staan met bepaald gedag of pijnlijke gevoelens die aanleiding zijn om je door Herman te laten coachen.
Hij is een integere, sympathieke, gedreven en vakbekwame persoonlijkheid die om de mensen geeft. Herman stelt je in staat bepaald gedrag of gevoelens los te laten of te verlichten. Daarbij gaat hij verder dan de gemiddelde coach en gebruikt hij informatie die hij o.a. van je (voor)ouders ontvangt. Je draagt soms de last van een ander en daarvan ben je je niet bewust. Het is een openbaring als je er achter komt dat je acteren gebaseerd is op gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt. Hierdoor kan je zaken loslaten en verder gaan met je eigen leven.
Dankjewel Herman!

Andrea

De grootste kracht zit in het luisteren

In de afgelopen jaren heb ik inmiddels nu 2x een traject bij Herman gedaan. Via via de eerste keer nu ongeveer 7 jaar geleden bij hem terechtgekomen in Wierden. Door de jaren heen al meerdere keren diverse vormen van gesprekken gevoerd. De kennismaking met Herman was een andere. Waar het met andere therapeuten en coaches (achteraf) meer aan de oppervlakte is gebleven hebben de gesprekken en de manier van werken met en door Herman diepgang gegeven. Vandaar ook bij de 2e serie gesprekken het afgelopen jaar een duidelijke keuze met hem nog eens te willen werken. Het kijken naar je eigen levenspad en de keuzes die je daar in bewust en/of onbewust maakt kun je van de buitenkant bekijken. Dat is wat veel coaches/therapeuten doen. Herman heeft zo zijn eigen kijk op het ontrafelen waarom je als mens de dingen doet zoals je ze doet. De grootste kracht zit in het luisteren, telkens maar weer. Uren praten en uren lang het gevoel te hebben dat er echt naar je geluisterd wordt. Aan de hand van die informatie weet Herman zo ver terug te gaan in je leven (en de levens daarvoor) dat de dingen die je doet een oorsprong/reden hebben waarom je ze doet zoals je ze doet. Het is mooi het pad dat je in je leven hebt bewandeld op deze manier samen te ontrafelen en de ballast die je onderweg hebt meegenomen lichter te kunnen maken of zelfs te kunnen (laten) neutraliseren. Het is een bepaalde mate van vanzelfsprekendheid je gevoelens in welke vorm dan ook te kunnen delen, puur door het gevoel van vertrouwen te kunnen zijn wie je wilt zijn. Knap dat je dit als coach weet uit te dragen met alle respect voor die ander. Dat is het basisgevoel geweest bij alle gesprekken die ik daar heb gevoerd. En met die bagage de puzzels in mijn leven steeds verder kunnen worden opgelost.
Dank Herman voor je betrokkenheid, je kennis, je zuiverheid, je geduld en je vertrouwen in mij!

Hans

Belastende gevoelens

Ik kwam bij Herman omdat het tijd was om de belastende gevoelens die ik had aan te pakken door ze te leren begrijpen en een plekje te kunnen geven. Issues waar ik al jaren tegen aan liep, zoals de behoefte aan erkenning en waardering van mijn vader die ik op de door mij gewenste manier nooit zal krijgen. Het ongemakkelijke en onprettige gevoel dat ik had als ik bij mijn schoonzus was en de interactie tussen haar en haar dochter zag. Maar ook de behoefte en noodzaak die ik voelde om het anderen naar de zin te maken, ten koste van mijn eigen gevoel. Je hebt me laten zien, laten herkennen en begrijpen waar deze gevoelens vandaan kwamen, waar ze door veroorzaakt werden en je hebt me geholpen ze te neutraliseren. Dit betekent niet dat ze weg zijn maar wel dat ik er geen last meer van heb. Ze vormen geen belemmering meer in mijn dagelijkse leven. Herman, bedankt voor jouw hulp om deze inzichten te verkrijgen.

Jolanda W

Driftbuien

Driftbuien, woedeaanvallen en een grote afstand naar mij als moeder waren tot een jaar geleden kenmerkend voor het gedrag van onze oudste dochter (6). Als ouder voelde ik mij machteloos en radeloos. Hoe harder ik haar probeerde te troosten of naar me toe te halen hoe meer ze me van zich afduwde.
Via via kwam ik in contact met Herman Veltmaat en kreeg ik inzichtelijk dat het gedrag van mijn dochter een reactie was op (onverwerkte) zaken die ik met mij meedroeg. Mijn dochter was een spiegel van mijn (onderdrukte) emoties. Haar gedrag werd bepaald door mijn bagage. De sleutel naar verandering in haar gedrag lag dus bij mij.
Ik besloot met behulp van “Opstellen van het Verlangen” onverwerkte en onderdrukte emoties (waarvan ik mij overigens niet bewust was) aan te pakken. Ik was wel wat sceptisch en wist niet goed wat ik van de opstellingen moest verwachten. De eerste keer dat ik een opstelling deed heb ik verwonderd staan kijken naar wat er zichtbaar werd.
De dagen en weken daarna merkte ik dat ik emotioneel en fysiek reageerde op wat er in de opstelling aan bod was gekomen. Zo ging het ook bij de tweede opstelling die een aantal maanden later plaats vond. In deze periode zag ik dat mijn dochter stap voor stap veranderde. Het was alsof we samen aan het veranderen waren, alsof er bij ons allebei stap voor stap een last wegviel.
Nu, een jaar later zijn de driftbuien en woedeaanvallen bij mijn dochter verdwenen. Wij zitten allebei heel veel beter in ons vel en zijn echt naar elkaar toe gegroeid.
Het effect van de opstellingen heeft mij dichter bij mezelf en hierdoor dichter bij mijn dochter gebracht. Wij zijn er beiden en samen veel sterker en gelukkiger van geworden.
Alsof een grauwe sluier langzaam wegtrok en plaats maakte voor licht.

Audrey P.

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met de therapie van Herman is dat hij mij inzichten heeft gegeven over de achtergrond van hinderlijk gedrag van mezelf waar ik al vele jaren de vinger achter probeerde te krijgen. Herman beschikt over een aantal kwaliteiten waardoor hij verder / dieper komt en nauwkeuriger is in het achterhalen van de bron van belemmerend gedrag dan andere therapeuten die ik ken.
Herman is volkomen integer en open in het ontvangen van informatie. Hij lijkt niets uit te sluiten. Hij is nauwkeurig en zorgvuldig in het checken of de doorgegeven informatie klopt en dienend is aan het oplossen van het probleem. Herman heeft een persoonlijke stijl ontwikkeld die effectief is gebleken door nauwkeurig en consistent verzamelen van relevante informatie. En het zich openstellen voor steeds weer nieuwe inzichten middels het volgen van opleidingen en trainingen.
Mede op grond van mijn persoonlijke ervaringen met Herman, stuur ik regelmatig klanten naar hem door bij wie het achterhalen van de bron van belemmerend gedrag buiten de context van onze coachingspraktijk valt. En dit steeds weer met een bevredigend en inzicht gevend resultaat.

André van der Vegt