Als je worstelt met hoogsensitiviteit (HSP)

Als die ene gebeurtenis een hele dag of misschien wel meerdere dagen in jouw hoofd blijft zitten; als jij niet voortdurend met anderen mee kunt doen en dat je moet leven alsof de rem erop staat; als jij je niet goed voelt in grote groepen mensen en liever één op één ontmoetingen hebt, dan zijn dat indicaties voor hoogsensitiviteit.

Hoogsensitiviteit is niet alleen maar een handicap, maar, als je er goed mee weet om te gaan een kwaliteit. HSP-ers, zoals we ze ook wel noemen, hebben een sterke intuïtie en voelen situaties haarfijn aan. Daarnaast zijn ze als geen ander in staat af te stemmen op de ander zodat er snel een ‘klik’ is. Daarnaast kunnen HSP-ers diepe verbondenheid met andere mensen ervaren, wat leidt tot een groter levensgeluk. Ze zijn over het algemeen idealistischer en kunnen sterk gecommitteerd zijn aan een hoger doel. Hun bevlogenheid werkt aanstekelijk.

Hooggevoeligheid kenmerkt zich door een sterke verbondenheid van lichaam en psyche. Wat jij denkt heeft invloed op hoe jij je voelt. Als jij al snel slecht denkt over jezelf, ga jij je ook slecht voelen. Als er iets heftigs gebeurt in jouw omgeving kun je behoorlijk van slag raken en dan ook langere tijd blijven. Het is echter niet de huidige wereld die maakt dat jij zo snel van slag bent. Het zijn gebeurtenissen die jij in jouw systeem met je mee draagt. Gebeurtenissen uit jouw jeugd of uit jouw familielijn. Door deze op te sporen en te neutraliseren wordt je stabieler en ben je minder snel van slag. Het hoofd houdt op met malen en je mag gaan genieten van het leven. Wil jij dat ook?Ik kan jou daarbij helpen.