Als je worstelt met een emotionele disbalans

Als je steeds maar in de emotie schiet kan jou dat behoorlijk in de weg zitten. Het maakt dat je weinig in rust en voldoening bent, omdat er steeds maar een knagend gevoel is dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet kunt of dat je de ander alleen maar tot last bent. Het maakt het samenleven met een partner lastig en goed functioneren op je werk is voor jou een opgave. Daarbovenop vreet het ook nog eens energie, zodat je elke avond uitgeput op de bank ligt en jij je afvraagt wat er in godsnaam mis is.

Onder de emotionele disbalans zit vaak een oude, langdurige ervaring van afkeuring van een ouder of grootouder. Als kind ga je geloven dat de kritiek van deze kritische ouder(s) de waarheid is en ben je in hulpeloosheid geschoten. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze ouder alleen maar behulpzaam willen zijn en jouw willen helpen het zo goed mogelijk te doen en heb jij dat negatief geïnterpreteerd. Ook kan het zijn dat jouw ouders emotioneel beschadigde mensen zijn die niet in staat waren een opvoedingsrelatie in stand te houden. Jouw interpretatie van de interventies van jouw ouder(s) toen, maken dat jij je niet goed voelt over jezelf, dat jij jezelf voortdurend onderuithaalt en jezelf in een situatie van voortdurende emotionele onmacht brengt.

Door de oude ervaringen terug te halen en in het juiste perspectief te zetten halen we de angel uit het probleem en ben jij weer in staat om je goed te voelen over jezelf. Oude negatieve gevoelens kunnen dan alsnog worden verwerkt. Ook als jij geen of niet al te veel herinneringen aan jouw jeugd hebt zijn daar voldoende mogelijkheden. Wil jij dat ook? Wil jij je ook goed voelen over jezelf en meer stabiliteit in jouw leven ervaren? Ik kan jou daarbij helpen.